Κοντινές Διαδρομές!

 

Μην παραλείψετε να περιδιαβείτε τα σοκάκια της παλιάς Καρδαμύλης και να ανεβείτε μέχρι τον Αγιο Σπυρίδωνα και τον πολεμόπυργο των Μούρτζινων. Θα φθάσετε εκεί με τα πόδια, στρίβοντας αριστερά από την γέφυρα του χωριού και ακολουθώντας τις πινακίδες. Δεν πρέπει επίσης να αμελήσετε να κατεβείτε με τα πόδια μέχρι το λιμανάκι του Αη Γιάννη και να περιεργαστείτε το νησάκι που φρουρεί την είσοδό του.

Σε μικρή απόσταση από την Καρδαμύλη μπορείτε να επισκεφθείτε γραφικά χωριά, να κολυμπήσετε σε θαυμάσιες παραλίες και να γευθείτε κάθε λογής λιχουδιές. Αν διαλέξετε να πάτε νότια, μετά από πέντε μόλις χιλιόμετρα θα συναντήσετε τη Στούπα, παραθαλάσσιο χωριό με δύο φημισμένες αμμουδιές, η πρώτη από τις οποίες, η «Καλόγρια», είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για τα μικρά παιδιά λόγω των ρηχών νερών της.

Κι’ αν σας ενδιαφέρει η έντονη νυκτερινή ζωή, έχετε βρεθεί στο κατάλληλο μέρος: στον παραλιακό δρόμο της Στούπας θα έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε πολλά όμορφα μπαράκια, με ζωντανό περιβάλλον και καλή μουσική.

Στρίβοντας δεξιά στο επόμενο χωριό, τον Αγιο Νικόλαο (ή Σελίνιτσα, όπως είναι η τοπική του ονομασία), ζητείστε να σας δείξουν τον δρόμο για την Τραχήλα. Μετά από μερικά χιλιόμετρα εντυπωσιακής διαδρομής, θα φθάσετε σε ένα γραφικό χωριουδάκι ξεχασμένο απ’ το χρόνο. Χτισμένη γύρω από το λιμανάκι της, η Τραχήλα θα σας δώσει την αίσθηση ότι ο χρόνος γύρισε πίσω και θα σας προσφέρει, στις δύο μικρές της ταβερνούλες, το περίφημο σύγγλινο (παστό χοιρινό απίστευτης νοστιμάδας) και μανιάτικες ομελέττες. 

Αν πάλι στραφείτε προς το βορρά, πισωγυρίζοντας το δρόμο προς την Καλαμάτα, στρίψτε δεξιά στην διασταύρωση του χωριού Προσήλιο και, αφού το διασχίσετε, συνεχίστε με προσοχή στον στενό δρόμο που οδηγεί στα Τσέρια. Η διαδρομή είναι εντυπωσιακή, αλλά ακόμη εντυπωσιακότερη είναι η θέα που θα αντικρύσετε όταν φθάσετε. Χτισμένα στις πλαγιές του Ταϋγέτου, τα Τσέρια αγναντεύουν από ψηλά τον Μεσσηνιακό κόλπο προσφέροντάς σας εικόνες απίστευτης ομορφιάς. Διασχίστε το χωριό με τα πόδια και θα βρεθείτε, στην νότια άκρη του, να κοιτάζετε από ψηλά το επιβλητικό φαράγγι του Βυρού και, στο απέναντι χείλος του, το γραφικό Εξωχώριο (ή Ξεχώρι όπως το ονομάζουν οι ντόπιοι) που μοιάζει να κρέμεται πάνω από το κενό σας ένα τσαμπί σταφύλι.  Για όσους αγαπούν να οδοιπορούν σε ορεινά μονοπάτια και να χαίρονται από κοντά την μαγεία της φύσης, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας έχει σχεδιάσει αρκετές διαδρομές, που περιγράφονται με λεπτομέρεια και απεικονίζονται σε ειδικούς σχεδιαγραμματικούς χάρτες στην πολύ επιμελημένη έκδοσή της που μπορείτε να προμηθευτείτε από την reception μας. Όλα αυτά και πολλά άλλα, βρίσκονται κυριολεκτικά μέσα στα πόδια σας!

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available